Introductie
Bonaire is een klein vakantieparadijs boven én onder water. Bonaire staat bekend als duikersparadijs maar heeft ook niet-duikers een heerlijke vakantie te bieden. Rust, natuur en een aantal prachtige stranden kenmerken Bonaire. Bonaire heeft als een van de weinige plaatsen ter wereld nog een flamingo broedplaats en in het Nationaal Park Washington Slagbaai kan een grote variëteit tropische vogels bewonderd worden. Zo maak je van je vakantie op Bonaire meer dan alleen een zon-zee-strand vakantie. Geniet van een heerlijk rustige vakantie op kleurrijk Bonaire!

Geografie
Bonaire is het meest oostelijke eiland van de Benedenwindse Eilanden. Het eiland is 40 kilometer lang en maximaal 8 kilometer breed. In het noorden is Bonaire heuvelachtig maar hoe zuidelijker hoe vlakker en droger het landschap wordt. Er zijn zelfs zoutpannen. Niet alle stranden zijn door sterkte stroming of hoge golven geschikt om een duik in zee te nemen, maar aan de westkust moet dit zeker wel lukken.

Klimaat
Bonaire is een warm, droog en zonnig eiland met weinig temperatuurverschillen. Hierdoor is Bonaire het hele jaar door een uitstekende zonvakantiebestemming. Net als op Aruba en Curaçao valt in de periode van oktober tot en met januari de meeste neerslag. Dit is dan meestal in de vorm van een korte, pittige bui. Bonaire ligt buiten de orkaangordel maar kan af en toe wel te maken krijgen met uitlopers van orkanen of tropische stormen in het Caribisch gebied.

Beste reistijd
Het hele jaar door is Bonaire een heerlijke plek om vakantie te vieren. In het najaar is er wat meer kans op een bui, maar het is nooit lang achter elkaar slecht weer. De meest gunstige tijd qua weer, prijzen en drukte zijn april, mei en juni. Daarmee vermijd je de drukste vakantieperiodes, maar ook in andere maanden is een verblijf op Bonaire van harte aan te bevelen.

Tijdsverschil
Het is op Bonaire 5 uur vroeger in onze wintertijd en 6 uur vroeger in onze zomertijd.

Taal
Het Papiaments en Nederlands zijn de officiële talen op Bonaire.

Valuta
De Amerikaanse dollar is sinds een aantal jaar het wettige betaalmiddel op Bonaire.

auto-huren-in-bonaire

Direct persoonlijk contact? Bel of WhatsApp ons!

BEL DIRECT
WHATSAPP